A.C.Rosmon,rød,portræt,frithængende skulpturelt maleri

Rød er en kraftig primær  farve, som findes i mange afskygninger. Jeg har altid lært i skolen, at man ikke kan gradbøje en farve; – men i praksis gør jeg det jo, når jeg f.eks skal snakke med andre kunstnere om f.eks. om nogle bogstaver skal være mere røde, eller rødere end dem der er der nu. Med en palet på omkring 100 forskellige røde og farver der ligger i udkanten af det røde farvespekter, så er der et reelt problem omkring at beskrive alle sine røde farver, og derfor bliver farvenavne så vigtige, og helst på det stof farven er lavet af, så man bliver specifik når vi  taler farver; – og selv hvis du tager f.eks. en cadmium rød lys, så er de alligevel ikke ens, for hvis du vælger 5 forskellige fabrikater, så er de ikke ens, men vil med stor sandsynlighed være 5 forskellige nuancer

Røde farver,A.C.Rosmon,akryl maleri,akryl

Det med at få en klar ren rød farve, har altid været et problem, og en del af dem er giftige. Man har i meget gamle dage brugt okseblod til at male dørkarme og lignende med, men okseblod giver en rødbrun farve med tendens til at slå gulligt over når laget er lidt tyndt,  og farven tørret op, og ikke den dybrøde farve, som vi får nu om stunder, når vi går ned til farvehandleren. I øvrigt er det svært at finde en varm dybrød farve i akryl. Der er mange mørkerøde cadmium-farver i olie, men i akryl er det kun Lascaux, der kan levere dybrøde varme farver, i form af en serie dybrøde cadmium-farver.  Det er lidt nemmere med de kolde farver, for der går vi fra Magenta over i de violette farver.

Den røde farve har flere betydninger, hvor af nogle nærmest er modsatrettede. Rød er knyttet til rodchakraet,og har med vores jordforbindelse og vores tilknytning til det sted vi bor og har med at gøre. Vi forbinder også de røde farver med blod, varme og kærlighed, og oftest bruger vi et rødt hjerte ,og en rød rose som symbol på kærligheden. Vi taler også om at ryge op i det røde felt, og så er der fare for eksplosion. Indkørsel forbudt, er et stort rødt skilt med en hvid bom på tværs, og en hel del af vores færdselsskilte har en rød kant, når det er advarsel eller påbud. Det røde lingeri bliver ofte opfattet som opfordring til sex, og dermed tilknyttet de prostituerede med deres røde lampe. Rød og sort er i øvrigt en flot kombination

frithængende skulpturelt maleri, rød, røde, lingeri,A.C.Rosmom,Varm rød har i mange år kun kunne laves med ret giftige pigmenter som indeholder kviksølv eller cadmium.Cinnoberrød og Cadmium Rød er en farve jeg som kunstner har svært ved at undvære, da det er en farvestærk varm farve, men den flotte orangerøde cinnober er ude af produktion nu. Farven er flot men giftig. Cadmiumfarverne får man lige fra gul og orange, der jo er kraftigt belyst rød,  og næsten kan skære i øjnene, og fortsætter over alle trinnene  af rød, til den kommer helt over til den næsten sortrøde roses farve, og hvor næste trin er sort

Krogalleriet, A.C.Rosmon, rød, røde farver, akryl, akrylmaleri,udstilling, surrealismeDet kan tit virke både flot og overvældende, at hænge røde billeder på en rød væg, især når der er mange forskellige nuancer af rød i billederne. De mange forskellige nuancer gør det nemmere at graduere i kraftige lysstærke farver, med fuld brillans, og hvor det er kolde og varme i farvevalgene, der bestemmer om vi er i det varme lys, eller i den kolde skygge. Ligesom gul og orange giver blændende og stærkt højlys, giver violet den virkeligt dybe skygge, og jordfarverne dæmper brillansen på en meget konstruktiv måde. Her taler vi tit om brændte farver, og rent faktisk slår jordfarverne rødt over, når man brænder dem; – således går f.eks. den gule Lysokker over og får  de røde murstens farve, når den bliver til Brændt Okker, og Umbra Raw eller Umbra Naturel, der har den grønlige farve som mange bøgetræer har, til en meget mere rødbrun farve, når den bliver til Brændt umbra. Hvis man så vil forstærke indtrykket af rød, kan de grønne farver der er den stærkeste farvekontrast bruges ved at anbringe dem op af det røde, og begge farver forstærkes.

rød-grøn,A.C.Rosmon, surrealisme, ikke firkantet maleri,akryl på lærred, akryl,akrylmaleri,perspektiv, farveperspektiv