Det super korte svar er JA! Det lidt længere svar er JA,kunst kan lave mirakler, hvis man tror på det, for du tiltrækker det du ønsker og tror på, for det siger loven om tiltrækning.

Thors Hammer, Mjølner,vejrmagi,A.C.Rosmon,Drage,Læsø Kunstfestival,, Læsø Salt, akrylmaleri, mal med salt

I forbindelse med Læsø Kunstfestival 2016, ville dragebyggerne donere en Drage til Kunstauktionen til fordel for børnene. Dragen skulle dekoreres, og det mente de, at en af kunstnerne skulle, og at det skulle have med Læsø og den nordiske mytologi at gøre. Det blev foreslået, at det blev Mjølner, Thors Hammer, der skulle være motivet. Det jeg husker omkring Mjølner, er at den var lavet af dværge, og at de har noget magisk metal, og at den kunne splitte alting ad, også himlen. Da jeg nu var igang med at lave workshoppen “mal med Læsø Salt”, malede jeg selvfølgelig hovedet på Mjølner med salt, hvor jeg både brugte metalfarver og interferens-farver, der reflekterer lyset på en anden måde. Da det er malet med salt, får man et nærmest håndsmedet udseende med et magisk lys.

Da jeg dagen efter skulle male videre på dragen, begyndte det at blæse op. Jeg sad ved et smalt bord, og var nød til at vende dragen, for at komme til. vinden var begyndt at kaste lidt rundt med dragen, og det er ikke godt, når der er våd maling på den, og vendte derfor mit hoved op mod skyerne og Thor, og bad dem om at holde 5 minutters pause, så jeg kunne vende dragen, så jeg kunne lave den ordentligt. Vinden lagde sig i de 5 minutter, som jeg havde brug for.

Medens jeg malede den kløvede himmel, så gnisterne sprang, hvor der blev hul ind til den næste verden, kunne jeg mærke, at der nok var en del vejr-magi i den, og at der ville komme regn, hvis den kom op at flyve.

Da dragen var færdigmalet, kom Dragebyggerne og monterede dragen. De prøvede dragen.Den kom først lidt op, og hurtigt ned igen. De justerede dragen,og den kom lidt mere op, og ned, og blev finjusteret. Til sidst kom den rigtigt op at flyve, kom ned, og de kørte med den.

10 minutter efter at de var kørt, fik jeg 10 dråber vand i hovedet! Jeg gik ind for at pakke mine ting. Da jeg lidt gik ud for at komme over i køkkenet for at hente lidt mad, blev jeg våd, både på vej over, og på vejen tilbage.

Lidt efter at jeg var kommet ud hvor vi skulle have afslutningsfest, begyndte det at regne, og det begyndte at regne at regne kraftigt.Jeg foreslog en musiker der var kommet, at vi begyndte at mane regnen væk. Han foreslog at vi lavede en “Moses”, og værtinden fortalte, at hendes far altid bad hende om, at synge det gode vejr frem. Vi gjorde det hele, og regnen stoppede.

Jeg havde dagen før set på DMI, at det ville regne, når jeg skulle med færgen næste morgen, og at der ville komme rigtigt meget vand, når jeg skulle stå og vente på bussen i Frederikshavn. Jeg så heldigvis ingen regn på hele turen hjem, så magien virkede, kunsten lavede mirakler

Drager, helbredelse,healing, H.C.Andersens Børnehospital,reliefmaleri, skulpturelt maleri,surrealisme,A.C.Rosmon,akryl,akrylmaleri,

For mig sker ting ikke bare ved en tilfældighed. Faktisk kan en tilfældig ting komme til at få en stor betydning for mange. En glemt bærbar computer, er årsag til, at der 3 år senere er 2 drager på H.C.Andersens Børnehospital i Odense. Jeg besøgte en god ven, der skulle over på Odense Universitets Hospital om mandagen, og så kunne de lige sætte mig af i Fredericia på vejen,men her opdagede jeg så, at jeg havde glemt min PC, og tog derfor med til Odense.

Før 1992 havde jeg været ansat på Odense Universitets Hospital som kunstner, og fik lyst til at finde nogle af de værker, som jeg havde lavet dengang. Jeg gik over til det der dengang var børneafdelingen, og som nu er omdøbt til H.C.Andersens Børnehospital, og som er et af verdenens bedste børnehospitaler, for at se om jeg kunne finde nogle af de værker, som jeg lavede dengang.  Efter at have beskrevet nogle af de værker, som jeg lavede dengang, fik jeg vist 2 værker, som jeg lavede dengang. Vi snakkede også om, at jeg skulle lave nogle drager til Børnehospitalet, for i min verden, er den det væsen der har flest livspoint, og som ud over at skade dine modstandere, kan Heale. Drager har en flot facon, og for mig indbyder de til at lave noget stort og farverigt, og mulighed for at give dem forskellige egenskaber

rød drage, A.C.Rosmon,Akrylmaleri ,Reliefmaleri, H.C.Andersens Børnehospital, Nordatlantens Hus,

 

Den Røde Drage kan spy ild, og brænde al dårligdom væk, uanset, om det er bakterier, virus eller kræftceller

grøn drage, A.C.Rosmon,Akrylmaleri ,Reliefmaleri, H.C.Andersens Børnehospital, Nordatlantens Hus,

Den Grønne Drage kan få alting til at vokse og gro, kan få alle sår til at hele , og hjælper med at regulere immunforsvaret.

Troldmand,drage, drager, A.C.Rosmon,Akrylmaleri ,Reliefmaleri, H.C.Andersens Børnehospital, Nordatlantens Hus,

Dragerne flyver usynligt rundt på hele børnehospitalet, og hvis et barn blot tænker på at det vil have hjælp af en af dragerne, kommer den, og hjælper barnet . Somme tider kommer de begge 2, og hjælper barnet med at blive rask indvendigt fra.

Lægerne kan, hvis de står over for et virkeligt vanskeligt problem, spørge Dragerne om hjælp, da Drager ved alt, men kender ikke forskel på godt og ondt. De kender ikke til moral. Det fritager ikke lægen for ansvar, og fritager heller ikke lægen for stadigt at opgradere sin viden, for sommetider viser de på forskellige måder ny eller gammel viden, pludseligt sender de en drøm eller skør ide, en tanke.’

Surrealisme, A.C.Rosmon, Kaare Norge,Bent Fabric,

Sommetider må vi Desværre sige farvel til et barn, uanset at alle yder deres yderste. Et barn der har talt med dragerne får ikke lov til at forlade denne her verden ubeskyttet! Hvis der ikke er andre , så følger dragerne dem til de når fem til en verden, hvor de er i sikkerhed. tit vil de følge barnet hele vejen, også selvom der er en engel for at hente dem. Da drager kan bevæge sig i alle verdener, både de kendte og ukendte verdener, og ved hvor barnet er, kan det bringe beskeder begge veje.