I 2015 lavede jeg udstillingen “En større og mere kompleks verden”, og her i 2016 lavede jeg sammen med Jan Trauelsen udstillingen “Fra Thy og fjerneste omegn”, og i forbindelsen med udstillingen fortalte Jan, at der var en dame, der godt kunne se, at der er een vis sammenhæng i det jeg laver, men hun ville gerne vide hvad jeg vil med min kunst, så derfor denne her blog

rollespil,A.C.Rosmon

Næsten fra jeg i 1969 begyndte at male, har jeg villet få folk til at bruge hovedet på en anden måde. Jeg synes ikke, at præsterne skal have monopol på at fortælle hvordan universet er skruet sammen. Jeg har snuset til mange forskellige trosretninger, og med den måde jeg ser verdenen, har de alle ret i det meste af det de fortæller, så længe de accepterer, at andre kan fortælle om det samme univers, men ud fra en helt anden vinkel. Prøv at få 7 forskellige mennesker til at beskrive Danmark. Den ene har altid boet  i Hanstholm med udsigt over havet, og er vandt til at kunne se op til 50 km væk, en anden bor på det flade Lolland, en på Bornholm med de store klipper, en bor i det kuperede landskab ved Vejle, en kommer fra Fyn, der er Danmarks have, en kommer fra Vadehavet,  og endeligt kommer en fra det indre af København. De er alle danskere, og flere har deres egen sprogtone, og deres egen opfattelse af landskabets udformning.

Fritstående skulpturelt maleri,instalation,blandform,A.C.Rosmon, akryl maleri, surrealisme, eventyr-surrealisme

Jeg syntes tit det er interessant, at vise folk den ene side af et skulpturelt maleri, og bede dem om at beskrive den anden -, eller de andre sider, som de ikke selv kan se, og de vil tit blive ret overrasket, når de så ser det de ikke kunne se før.

magisk bro,A.C.Rosmon, surrealisme

Nogle af mine billeder forvandler sig, når du går forbi. Det ser ud som om de pludseligt skifter format, alt efter du ser ind fra højre eller fra venstre. Tit prøver jeg også at arbejde med et magisk lys. I det hele taget bruger jeg tit ordet magi, hvor det tit er noget  der måske kan virke lidt mystisk, svarende til noget af det der skeri en del computerspil. Meget af den slags magi, vil jeg som kemiker kunne forklare i dag, men kun få forstod det for f.eks. 1.000 år eller længere tid siden.

Jeg har tit hul ind til andre universer, og synsbedrag kan tit forekomme. For mig er verdenen ikke kun den fysiske jord som vi går på, men, tror også at der er parallelle universer. Der kan f.eks. være tale om det der i bibelsk forstand kaldes Himlen, eller vikingernes Valhalla og andre lignende fænomener.

I hverdagen oplever vi ret fysisk andre verdener der har indflydelse på vores hverdag, og som vi støder på igen og igen. Lige nu sidder du sikkert ved en pc eller en telefon og læser den her blok, avisen og et par ugeblade ligger på bordet, medens fjernsynet kører i baggrunden og der står en del bøger i reolen. De fleste af os bevæger os rundt i de universer uden at vi tænker over det. Vi er så nogen der oplever spøgelser, eller taler med, eller får lov til at se ting på tværs af tid og rum.

Desværre er vi hurtige til at dømme andres tro som forkert eller falsk. Jeg tror, at alle, når de taler ud fra egen overbevisning har ret, uanset om andres tro siger noget andet, netop fordi verdenen er meget mere kompleks end som så.

Surrealisme, drageæg, akrylmaleri, fairy tale surrealism

…. og så skal du vide, at selvom du syntes at du ser alting, så er der ting som du virkeligt skal koncentrere dig for at se, og så er der andre ting du ikke ser, for det her er en større og mere kompleks verden end som så