Jeg har oplevet folk, der mener at transparente kunstnerfarver er dårlige farver, fordi de ikke er dækkende. Hvis alle farver er dækkende(opake), vil man ikke kunne lave levende farver, så derfor er jeg blevet mere og mere glad for de transparente farver.

I mange år virkede alle akrylfarver som døde farver, fordi de var opake(dækkende), og derfor reflekterede alt lys fra overfladen. På et tidspunkt begyndte man så at tynde farverne med vand, jeg selv inklusiv, for at få smidigere farver, der var mere transparente. Det virker, men svækker desværre farvernes bindemiddel. Efterhånden blev der udviklet mere eller mindre transparente farver

Filmen Avatar gav ny viden, idet en dansk professor fandt, at 70% af det lys der bliver reflekteret fra menneskehud, bliver reflekteret fra dybere lag end det øverste lag, så derfor skal hud laseres op.

 

Inden for de sidste par år er der udviklet akrylfarver i forskellige formuleringer, dvs. i forskellige konsistenser. Havy Body er som at arbejde med smør, og kan lave kraftige teksturer, og er derfor god at spartle med. Man kan som regel altid se penselspor. Fluid er som at male med fløde. Den cremede konsistens, gør at man kan næsten undgå penselspor ved at bruge en syntetisk pensel eller en color shaper. Er man til Airbrush, makkere eller løbeteknikker, så er High Flow det rigtige, da dens konsistens er tyndere end vand.

Nu kan man også få laseringsmidler, som er beregnet til at fortynde farverne, så man bl.a får fat i undertonerne, uden at farven mister bindeevne. Samtidigt får vi forlænget tørretid, og lidt mere smidighed i farven, så det areal der dækkes, bliver ca. dobbelt så stort med samme mængde maling.

Nye pigmenter er kommet til, og er man som jeg til det magiske lys, er iriserende- og interferens-farver ikke til at komme uden om, med sin særlige måde at reflektere lyset på kan der laves nogle helt unikke udtryk.