Du ser ikke virkeligheden, men det du tror du ser. Hjernen vil gerne genkende, og der forveksler vi ofte billedet af virkeligheden med virkeligheden. Derfor var  det vigtigt, at René Margitte malede en fotografisk korrekt pibe, og skrev at det ikke er en pibe. Der er forskel på hvad vi ser, og hvad vi tror vi ser.

Jeg har lavet  mange malerier der ændrer sig, alt efter hvor man ser dem fra, og hvad lys der falder på dem. Nogle malerier kan endda helt skifte facon, om du ser ind fra højre eller venstre. Selvom den fysiske virkelighed er nøjagtigt den samme hele tiden, er der malerier, der skifter facon i det øjeblik du går forbi. Pludseligt sker der et skift i hjernens opfattelse af tingene og jeg oplever et hop i størrelsesforholdene, og det gør de fleste også.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Prøv blot at sætte dig, så du ser skråt ind fra højre, og så venstre side, så pludseligt er der et punkt hvor billedet skifter størrelsesforhold, og jeg oplever det som et spring, og det på trods af at jeg ved hvordan sammenhængen er.

En anden ting der gør billedet lidt tricky er at hvert andet ben er kort, og hvert andet er langt, så er spørgsmålet om det er fordi hvert andet ben er brækket, og hænger i luften, eller at broen siksakker.