Inspireret af en udfordring jeg fik på Facebook, hvor jeg blev nomineret til at vise 3 malerier i 5 dage, og hvor jeg begyndte at skrive lidt om hvert værk, vil jeg nu fortælle om forskellige værker jeg i tidens løb har lavet.

 

DSC00813

 

I 1988 fik jeg mit 1. point på Kunstnernes Kunstudstilling i Århus. Jeg fik 2 værker antaget, og begge var skulpturelle malerier, som jeg havde fået ideen til få år forinden. Jeg havde malet siden 1969, og havde fået den ide, at hvis man nu kunne bygge et skelet op, i 3-D , og så bagefter beklæde det med ubehandlet lærred, og så først bagefter præparere det, så måtte man kunne lave noget med perspektivet, som man ikke kan male sig ud af, uanset hvor dygtig man er som maler.

Jeg lavede et ret simpelt skelet,som blåt består af et bræt, hvor jeg så satte 2 trekantede stykker træ fast på, hvor efter jeg beklædte det med hessian. Dengang var jeg ikke begyndt endnu at sy foler og rynker væk.

Jeg havde på et tidspunkt mødt en dame der boede nær Århus, og som havde gået på kunstakademiet. Hun gav mig opskriften på, hvordan man grunder et lærreder til olie, hvilket jeg fik meget gavn af. Jeg laver altid mine lærreder uden hensyn til hvad der skal males på dem. For mig er det vigtigt, at skelettet ser ud som om der er i harmoni med sig selv, og at det vil kunne give st spændende lærred med facon i, så må det bagefter selv fortælle, hvad det vil være.

Dette skulpturelle maleri blev til en mellemting mellem en sportssko med snørebånd ,og en forskudt mur, og hælkappen malede jeg som noget stof.