Jo, selvfølgelig kan jeg købe et færdigt opspændt Kina-lærred, men de bliver alt for let skæve, og fås kun i begrænsede mål, og så er jeg jo startet et helt andet sted. Jeg startede, dengang man købte lærred i metermål, og blindrammer  i stykker med 2 cm spring i størrelserne, og det spændte man så selv op, og så var det med at få mest muligt ud af sådan et stykke lærred. Lærredet var færdig-præpareret. Senere fik jeg en skør idé.

Hvis man nu kunne lave et skelet, f.eks i træ, og så beklæde det med stof, og så først bagefter præparerer det, så måtte man da kunne lave noget, som man ellers ikke kunne male sig ud af, og jow, det kunne, og kan lade sig gøre!

DSC00813

Det kunne lade sig gøre så godt, at 2 af de første jeg fik lavet, kunne blive antaget på Kunstnernes Påskeudstilling. Et meget simpelt lærred i sin opbygning, men det skulle vise sig, at det kan gøres mere kompliceret

AR_056

Mit første hul, var et tigerspring ind i en meget mere rummelig verden, hvor det der ingenting, hullet, det fraværende lærrede, også begyndte at betyde rigtigt meget, Ikke mindst efter at jeg flyttede fra Fyn til Thy, hvor jeg pludseligt skulle til at stoppe mange flere km op under horisonten og hvor der altid var et sving eller en bakketop, hvor der altid er noget bagved.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En ting er, at lave er rummelig figur, men bruger man også de teknikker man bruger på det flade lærred, har hjernen rigtigt let ved at lade sig snyde, da der ikke er rette vinkler at forholde sig til,og fordi fladen ikke er flad. Bare det at figuren ikke er firkantet hjælper på synsbedraget.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Først når mine egne øjne lader sig bedrage, selvom jeg nøjagtigt ved hvordan det er lavet er jeg tilfreds

Alle disse værker vil ikke kunne laves på et almindeligt fladt firkantet købe-lærred, også selvom dem i god kvalitet er billigere i materialer, end dem jeg selv laver i hånden.

….. og er der noget jeg ikke kan lave, eller ikke må  gøre, …………….. så laver eller gør jeg det nok  alligevel 😀

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vi bor i et multi-dimensionalt  univers, og det må vores øjne og hjerne fortsat gerne se, opfatte og tro på