Kan du dit håndværk, kender du dit værktøj og dine materialer, så kan du slippe godt om ved mange ting, som andre er ved at brække halsen på.

Sammen-lappet vase

Jo mere håndværk og teknik du kan, des mere avanceret kan du lave dit udtryk, og des mere frihed får du til at udtrykke dig med. Lær at lave tingene ordentligt så det holder, for godt arbejde kæver ikke ret meget længere tid end sjuskeri, til gengæld giver det tit et smukkere resultat.

Du skal arbejde med dine egne billeder, og der få hjælp til at finde de materialer og teknikker, og som kan få lige netop dit særlige udtryk frem. Kan du fortælle hvilket udtryk  du vil nå frem til, vil jeg med stor sandsynlighed   kunne fortælle hvad du skal bruge, og hvordan du skal bruge det.

surrealisme, akrylmaleri,A.C.Rosmon,Nogen vil måske spørge, om man ikke bare kan købe nogle billige lærreder, og nogle billige farver. Det kan man sådan set godt, men de billige lærreder skal ikke være ret store før de let risikere at blive skæve, og de billige farver har ikke altid så meget, og så gode pigmenter, og en meget begrænset palet. Pigmentet og mængden bestemmer hvor lysægte farven er. Jeg har lavet et billede inden for det første år jeg malede, og syntes godt om det. Hvis jeg havde brugt dårlige materialer, havde jeg været ked af, at det ikke kunne bruges længere.

Hvordan skal man så vælge maling? Det er en god ide, at gå ind i en forretning der handler med kunstnerartikler, og snak med dem, medens du lader din pung blive i lommen. hør lidt om de mærker de har, og hør hvad de er gode til. Køb en enkelt farve eller 2, og gå hjem og leg med dem. Prøv dem af, snak med en kunstner, der har malet i nogle år, og hør hvad han bruger og hvorfor. Jeg er en af dem man gerne må ringe til, og få en snak om farver o.l.

Jeg har utroligt mange farver og hjælpemidler. Mindst 1.000 farver og andre ting du direkte kan se på det færdige resultat.

Har du brug for lidt hjælp, så behøver det ikke at koste noget, hvis du bare skal vide lidt, og selv kommer til Thisted, eller hvis vi bare kan bruge Facebook eller Messenger og telefonen. Hvis I er nogle stykker der går sammen, er jeg til at få til at komme, og jeg er ikke speciel dyr,så ring og spørg. I skal ikke kopiere mine ting, men finde jeres egne udtryk, som i forbedre med de teknikker i lærer og skøre ideer i får serveret. Der er mange ideer og teknikker vist eller beskrevet på den her sider.