Almindelig papkasse der er blevet ombygget og fået påmonteret papir der er tegnet på og andet

Hvis vi bare gør noget uden at se, så kan man godt tro, at selvom en papkasse er blevet modificeret, at det stadigt kun er en papkasse. Det er kun affaldet vi får øje på, også selvom der er blevet skåret og klippet i papkassen, og bagefter er blevet sat sammen med bogbinder-lim. Man ser bare pappet, og nogle af de trykte ting uden på. Man opdager ikke at der er limet tegne & akvarelpapir på kassen, og der er blevet tegnet og malet på det. Hændelsen skete ved en opsætning af en stor kunstudstilling, hvor der også var mange malerier med, så skulle det her nu også være Kunst???

Almindelig papkasse der er blevet ombygget og fået påmonteret papir der er tegnet på og andet

Ja, det er kunst, for et menneske har udvalgt det, en kunstner har valgt, og ovenikøbet gjort noget ved det, og fået det sat ind i en kunstnerisk sammenhæng. Om det er en dygtig kunstner er lige meget, for titlen er ikke beskyttet. Det er pr definition kunst, men om det er god eller dårlig kunst, det er op til dig som beskuer at synes, for uanset hvor mange censurer et værk er gået igennem, eller er blevet kasseret ved, så er og bliver det en subjektiv afgørelse, som påvirkes af tidsånden og personlig smag. Det er sådan, selvom mange udstillinger prøver at give udvælgelsen et objektivt skær; – men det er og bliver subjektivt!

Almindelig papkasse der er blevet ombygget og fået påmonteret papir der er tegnet på og andet

Papkassekust har flere fordele: Det er let at få fat i tomme papkasser, og de er lette at bearbejde. Det giver mulighed for at arbejde i fysisk 3-D. Jeg plejer at sige: 3-D er ikke altid nok. Hvis du har en ting der er 3-D, og det må vi jo sige, at en papkasse er. Længde, brede og højde. Nu modellerer jeg den, så nu har den stadig mindst 3 dimensioner. Den er blevet åbnet op, så nu har du både en udvendig og indvendig side. Gad vide om det har rykket ved antallet af dimensioner, da der også er kommet skrå sider ind i ligningen?

Almindelig papkasse der er blevet ombygget og fået påmonteret papir der er tegnet på og andet

Når jeg nu har de der papkasser, hvor jeg har limet papirstykker på, og tegner noget der er i perspektiv på en fysisk 3-D flade, hvor mange dimensioner roder jeg så med nu?

Almindelig papkasse der er blevet ombygget og fået påmonteret papir der er tegnet på og andet

Der er jo også forskel på tingene. Her er en ting, hvor du på ingen måde kan overskue det hele på én gang! Du har også for alvor at snakke om mixed media! Da det er fragmenterede tegninger og ting, er der endnu flere måder at tolke på. Hvad nu hvis du har en ydre og en indre historie. En facade, og nogle mere skjulte ting eller sider, hvad så. Jeg har vist fotos af lidt forskellige stykker papkassekunst, hvilket slet ikke er det samme som de ægte værker, for der sker altid noget når vi prøver at vise noget der er 3-D, og drosler det ned til 2-D